Belföld

25 milliót utalt egy naiv nő a férfinek, akivel sohasem találkozott

Egy év alatt 25 millió forintot utalt el egy Pápa közelében élő 47 éves nő úgy egy férfinak, hogy személyesen soha nem találkozott vele.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nő még 2021 decemberében ismerkedett meg az egyik közösségi médiafelületen egy férfival. Ezután rendszeresen leveleztek, majd tavaly decemberében egy olyan levelet kapott a nő,  hogy ismerősének autója Angliából hazafelé tartva Németországban meghibásodott, és sürgősen pénzre lenne szüksége a javításhoz.

A férfi a szervizre kért 250 ezer forint kölcsönt, melyet az asszony el is utalt abban a hiszemben, hogy azt később visszakapja. A visszafizetés helyett azonban csak újabb kérések érkeztek, aminek a nő eleget is tett. Mivel közben a saját pénze elfogyott, ezért csak kölcsönkért pénzből és nyugdíjpénztári megtakarításának visszaváltásából tudta teljesíteni az utalásokat.

Egy év alatt összesen 25 millió forintot küldött valakinek, akivel személyesen soha nem találkozott. Végül családtagjának kérésére tett feljelentést a rendőrségen.

– közölte a rendőrség.

A Veszprém megyei rendőrök az alábbiakat tanácsolják, hogy ne váljon áldozattá:

  • Mindig legyen óvatos, ha idegenekkel kerül kapcsolatba, még abban az esetben is, ha elnyerik szimpátiáját!
  • Pénzt vagy egyéb értéket semmilyen körülmények között ne adjon vagy utaljon át!
  • Közösségi oldalakon csak olyanok jelölését fogadja, akiket valóban ismer!

És, hogy mit tegyen akkor, ha mégis áldozattá vállt?Azonnal szakítson meg minden kapcsolatot!

Ha tudja, akkor mentse le a beszélgetések tartalmát és tegyen feljelentést a rendőrsége. Ha megadta a banki adatait is, akkor pedig azonnal értesítse a bankját!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik