Belföld

Mélyen elítéli a Volánbusz a telefonját száguldás közben görgető sofőrjét

Fotó 24.Hu
Fotó 24.Hu

Még kedden közölt egy videót az rtl.hu, amelyet egyik olvasójuktól kaptak, és amelyen az látszik, hogy egy Pécsről Budapestre tartó busz sofőrje nagyjából 100 km/órás sebességnél a telefonját nyomkodja: a felvétel alapján valószínűsíthetően egy közösségimédia-oldalt görgetett.

Az esettel kapcsolatban a portál megkereste a Volánbuszt, és a társaság szerdán a következő választ küldte:

Társaságunk mélyen elítéli a videóban látható, utasokat veszélyeztető cselekedetet, az eset kapcsán azonnal belső vizsgálatot indítottunk.

Egyúttal felidézték, hogy a KRESZ vezetés közbeni mobilozást tiltó passzusa „természetesen vonatkozik az autóbusz-vezetőinkre, valamint a telefontartóban lévő mobiltelefon használatára is – azzal a szigorítással, hogy az autóbusz-vezetők semmi olyan egyéb tevékenységet nem folytathatnak, ami elvonná figyelmüket a vezetéstől.”

A cég szerint ezzel a sofőrnek is tisztában kellett volna lennie: „Az autóbusz-vezetők rendszeres oktatásának részét képezik a mobiltelefon használatára vonatkozó tudnivalók is. Amennyiben a szabálytalan mobiltelefon-használat bizonyítható, a társaság kollektív szerződésében foglaltak szerint a munkáltató különböző szankciókat alkalmaz, súlyosabb esetben vagy a kötelezettségszegés ismétlődő jellege esetén akár a munkaviszony megszüntetésére is sor kerülhet. A hasonló esetek elkerülése érdekében társaságunk időről időre kommunikációs kampányt folytat munkavállalói körében” – írták az rtl.hu-nak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik