Belföld

Magyarkvótát követel a Jobbik a munkásszállókon

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Jobbik-Konzervatívok azt javasolja, hogy csak olyan munkásszálló építését, kialakítását, felújítását támogassa a kormány, ahol zömmel magyar dolgozókat helyeznek el – írja az MTI, amely beszámolt Z. Kárpát Dánielnek, a párt alelnökének és országgyűlési képviselőjének szerdai budapesti sajtótájékoztatójáról.

Az ellenzéki politikus egy kőbányai munkavállalói hotel előtt állva arról beszélt: a korábbi 24 milliárd forint után újabb 20 milliárdot szán a kormány munkásszállók kialakítására, miközben ezekben a létesítményekben mind nagyobb arányban helyeznek el a harmadik világból érkező vendégmunkásokat.

A Jobbik képviselője felidézte pártja „magyar kvótáról” szóló javaslatát, amely szerint csak azok a cégek kaphatnának Magyarországon vissza nem térítendő támogatást, amelyek legalább 90 százalékban hazai munkaerőt alkalmaznak.

Z. Kárpát Dániel azt javasolta: hasonló arány vonatkozzon a munkásszálló-beruházások támogatására is, elősegítve, hogy a hazaiak élvezzenek elsőbbséget a munkaerő-felvételnél.

Nagy Bence, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke az eseményen arról beszélt: napjaink huszonéveseinek átlagkeresetéből legfeljebb egy olcsóbb fővárosi albérlet fenntartására futja, ezért is kellene elindítani a Jobbik által szorgalmazott bérlakásprogramot, a piaci ár feléért kínálva lakhatást a magyar fiataloknak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik