Belföld

Kunhalmi Ágnes verhetőnek tartja Orbán Viktort

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Szerinte csak azt kellene csinálni, amit az MSZP mond.

A Blikk Talk! című politikai-közéleti beszélgetős műsorában Kunhalmi Ágnes azt mondta, az MSZP alapvetően a német szociáldemokrata párttól vette át a társelnöki rendszer ötletét. A demokrácia az együttműködésről szól, szeretnék egy olyan párt benyomását kelteni, ahol újra és újra meg kell egyezniük a társelnököknek arról, miről szól politikájuk.

Utoljára politikai okokból a 2022-es választás után sírt. Megdöbbentette az eredmény, mélyre került. Most az fáj igazán neki, amikor ellenzéki pártvezetők először az ellenzéket váltanák le, nem Orbánt Viktort. Ezt siralmasnak nevezi. Az MSZP társelnöke szerint ez nem demokrácia, nem lehet versenyezni, egy autoriter rendszerben elengedhetetlen az együttműködés. Az ellenzéki pártoknak a parlamenti választások között is együtt kellene működniük.

De csak az önös érdeküket nézik, ezért sokszor visszapattanok.

Kunhalmi Ágnes szerint közösen kellene kidolgozni a politikai konstrukciót, amellyel legyőzhetnék Orbánt.

Mert meg lehetne verni Orbánt, ha azt csinálnánk, amit az MSZP mond.

Szerinte az emberek várják a változást, a Fidesz sikerét azzal magyarázza, hogy mostanra az állampárti rendszerben függőségi viszonyok milliói alakultak ki, minél kisebb településen él valaki, annál kiszolgáltatottabb. A párt társelnöke elismerte, az MSZP is követett el hibákat, még kormányon, de mindig demokratikus párt volt,

mostanra pedig talán már megfizette az árát annak is, amit el sem követett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik