Belföld

Karsai Dániellel és Orbán Viktorral is tárgyalt hétfőn Novák Katalin

Novák Katalin Facebook-oldala
Novák Katalin Facebook-oldala

Évindító megbeszélést tartott Novák Katalin és Orbán Viktor, számolt be a találkozóról a köztársasági elnök Facebook-oldalán. Mint emlékeztetett: idén 25 éves a NATO- és 20 éves Magyarország EU-tagsága, ráadásul Magyarország az unió soros elnöke is lesz.

Az ország nemzetközi megítélése szempontjából meghatározó év elé nézünk, amelynek már a kezdete is erős: a szlovák és a vietnámi miniszterelnök is Magyarországra látogat, holnap pedig Davosba utazom, ahol az Európai Bizottság elnökével találkozom, és a Világgazdasági Fórumon is felszólalok

– közölte Novák Katalin, aki a bejegyzés végén hozzátette: „Volt tehát miről beszélgetnünk.”

Karsai Dániel Facebook-oldalán számolt be arról, hogy hétfőn Novák Katalin fogadta a Sándor-palotában egy találkozón, amelyet ő kezdeményezett.

A körülbelül egy órás beszélgetésre egy konkrét kéréssel érkeztem, hogy a köztársasági elnök asszony hogyan tudná segíteni az ügyünket. Abszolút nyitott hozzáállással találkoztunk. Novák Katalin csak annyit kért, hogy a stábjával alaposabban átgondolhassák a javaslatomat. A beszélgetést olyan két hét múlva folytatjuk

– írta a posztban a halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász, aki hozzátette: a konkrét javaslatot Novák Katalin kérésére, „hogy tényleg szakmai szempontból tudják átgondolni”, nem hozza nyilvánosságra.

Karsai Dániel továbbá jelezte: valódi segítőkészséget tapasztalt, ezt a kérést pedig viszonzásképpen teljesíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik