Belföld

Leáll az esztergomi Suzuki-gyár

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Felfüggesztik a munkát az esztergomi Suzuki-gyárban január 15-től 21-ig a Japánban gyártott motorok késése miatt, írja a Világgazdaság. A társaság közlése szerint a motorok a Vörös-tengeren tapasztalható szállítási problémák miatt nem érkeznek meg időben.

A héten a Vitara és az S-Cross modellek gyártása áll le. 

A Tesla és a kínai Geely tulajdonában lévő Volvo Car autógyárak a múlt hét második felében jelentették be, hogy felfüggesztik az európai munkát.

A gyárban a tervek szerint január 22-től folytatódik a gyártás.

Frissítünk!

A Magyar Suzuki a Világgazdasággal a leállással kapcsolatban közölte: az egyhetes leállás 4550 darabos termeléskiesést jelent. Egyúttal jelezték: „A leállás nagyjából kétezer fő munkáját érinti közvetlenül, de mindez nem befolyásolja a Magyar Suzuki munkatársainak munkabérét. A munkaidőkeret – amely 2023. április 1. és 2024. június 30. között tart – kellő rugalmasságot nyújt a termelés megszervezésében.”

A cég emellett hangsúlyozta: a munkavállalók a Magyar Suzukinál havi béres elszámolásban vannak, ami azt jelenti, hogy a munkabérüket akkor is megkapják, ha pihenőnapon vannak – azonban a ledolgozáskor is a szokásos bérüket kapják, azaz nem minősül túlórának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik