Belföld

Gáspár Győző szerint a falnak rohant Dúró Dóra, amikor Novák Katalint kritizálta

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Egy Facebook-posztban reagált Duró Dóra arra, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és Szijjártó Péter külügyminiszter is felköszöntötte a Fidesz-tag Gáspár Győzőt 50. születésnapja alkalmából. A Mi Hazánk elnökhelyettese a többi között azt írta, azért gyakorolt gesztust a köztársasági elnök, mert a televíziós személyiség „szavazatokat hoz a Fidesznek.”

Gáspár Győző a Mandinernek adott interjújában azt mondta, hogy azért várt napokat a válaszra, mert kíváncsi volt, „milyen hatása lesz Dúró Dóra tájékozatlan Facebook-bejegyzésének”. Győzike elmondása szerint a levélnek ez volt az előzménye:

én nagyra becsülöm őket, s ennek reményében – bár tudtam, kevés az esély rá, hogy eljöjjenek – meghívtam őket a születésnapomra, ahol csaknem kétszázan voltunk. A meghívókat elküldtem, és erre jött tőlük egy-egy hallatlanul udvarias levél, amelyben jelezték, nem tudnak részt venni az eseményen, majd mindketten boldog születésnapot kívántak. Emberi gesztust gyakoroltak. Erre jött Dúró Dóra, és nekirohant Novák Katalinnak, hogy miért köszöntötte fel Gáspár Győzőt. Idézek tőle egy jellemzést rólam a posztjából: „akivel kapcsolatban nem igazán lehet értelmesen meghatározni, hogy micsoda.”

Gáspár erre is reagált: „Kedves Dóra! Egy ember vagyok, akinek születésnapja volt. Egy ember, aki meghívott két, általa nagyra becsült közjogi méltóságot, akik udvariasan megírták, nem tudnak eljönni. Ön szerint válaszra sem kellett volna méltatniuk?”

Az interjúban Gáspár Győző az alábbi gondolatokkal zárta le a témát:

Úgy rohant neki Novák Katalinnak – de szerintem inkább a falnak –, hogy nem is tudta a történet hátterét. Fontosabb volt neki, hogy hergelje a követőtáborát, hogy jöjjenek a like-ok. Az pedig jellemző, hogy a koszos cigány, meg retkes cigány kifejezések ma is ott virítanak a hozzászólások között. Tudom, szólásszabadság van. Tudom, a Mi Hazánknak ez is belefér. Egy politikustól ugyanakkor az ember elvárná, hogy tájékozott legyen és úgy szóljon a követőihez a Facebookon. Azt is írja nyakatekert okfejtésében, hogy miután engem felköszöntött Novák Katalin, „nem maradt a köztársasági elnöknek tartása, tekintélye, ennyire kell a szavazat.” Szerintem a Mi Hazánknak kellene nagyon a szavazat. Ezért született ez a Dúró Dóra-poszt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik