Belföld

Novák Katalin tényleg rendez csúcstalálkozót a női államfők számára

MTI
MTI

Megrendezik a Női Államfők Budapesti Csúcstalálkozóját, melyet Novák Katalin köztársasági elnök hívott össze, tudta meg a Telex.

Miután Novák Katalin már többször említette, hogy 2024 őszére tervez egy találkozót, amire az összes női államfőt meghívja, a Telex kérdése alapján kiderült, hogy az eseménynek már neve is van. A Sándor-palota arról tájékoztatta a lapot, hogy Novák Katalin köztársasági kinevezése óta többször elmondta, hogy megválasztása azt üzeni a magyar nőknek, hogy Magyarországon nincs olyan megbízatás, amit ne tölthetne be nő.

A köztársasági elnök folyamatosan kiáll amellett is, hogy több nőre van szükség a közéletben. Novák Katalin meggyőződése, hogy a női vezetőknek speciális szerepe lehet például a konfliktusok feloldásában, a háborús helyzetek esetén a béke megteremtésében

– közölte Novák hivatala.

A csúcstalálkozó célja pedig az, hogy a női vezetők megvitassák, mit tehetnek a világ konfliktusos régióiért, a mielőbbi békéért. Emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy milyen alacsony a női vezetők aránya a világ vezetőihez képest. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy a csúcstalálkozó pontosan mikor lesz és kik vesznek részt rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik