Belföld

Két kismama halt meg két napon belül a nyíregyházi kórházban

Két napon belül két kismama halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban – számolt be az RTL Híradó.

Egy 33 éves háromgyerekes máriapócsi édesanya novemberben császármetszéssel szülte meg a kisfiát, azonban a műtét után a nő intenzív osztályra került. Az áldozat húga szerint Nikoletta jól viselte a terhességet, azonban a 9. hónapban egy vérvizsgálat kimutatta: véralvadási problémái vannak. Gyógyszereket kapott, amitől jobban lett, de a szülést így is előre kellett hozni.

A hozzátartozók egyelőre várják az orvosi papírokat, hogy kiderüljön, mi okozta az anya halálát, azt azonban elmondták az RTL-nek, hogy Nikoletta a szülészeti megfigyelőben egy szobában volt egy újfehértói kismamával, Renátával, aki egy nappal korábban szintén császármetszéssel hozta világra ikerlányait, de a műtét után néhány órával ugyancsak rosszul lett és meghalt. Az ikrek az RTL információi szerint a karácsonyt már otthon tölthették.

A csatorna megkereste a kórházat, ahonnan azt a választ kapták, hogy mindkét ügyben belső vizsgálat indult és hogy a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik