Belföld

A Momentum is saját polgármesterjelöltet indít Pesterzsébeten

Gelencsér Ferenc Facebook oldala
Gelencsér Ferenc Facebook oldala

A DK és az LMP után a Momentum is saját polgármesterjelölttel készül legyőzni a 25 éve regnáló, pesterzsébeti polgármestert. A párt Gyuricza-Somodi Klárát indítja, aki nyolc éve önkormányzati képviselő a XX. kerületben.

Dél-Pest kerületeit jelenleg álcivil, kiszolgáltatott fideszes polgármesterek vezetik

vélekedett Gyuricza-Somodi, aki szerint a párt csepeli és soroksári jelöltjeivel együtt képesek lesznek az érdekérvényesítésre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kerület mostani vezetője, a kerület veterán politikusa, Szabados Ákos újraindul-e a tisztségért jövő júniusban. Szabados Ákost a szocialisták egyik erős embereként tartották számon, először 1998-ban választották meg polgármesterré, és azóta mindig újrázni tudott. 2019-ben kilépett az MSZP-ből, és független jelöltként – a Fidesz támogatásával – nyerte el újra a pesterzsébeti választók bizalmát.

A DK és az LMP is helyi önkormányzati képviselőt indít, előbbi Fekete Katalint, utóbbi Szabó-Kellner Katalint. A Telex úgy tudja, hogy a kerületben várhatóan az LMP enged a DK-nak, cserébe pedig Gyurcsány Ferencék egy másik kerületben állhatnak be az LMP polgármesterjelöltje mögé. Mellettük indul a mi hazánkos Tóth Zoltán is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik