Belföld

135 milliót utazhat el a következő két évben az Integritás Hatóság

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Akár nettó 135 millió forintot is elkölthet utazásszervezésre az Integritás Hatóság a következő két év során. Az Átlátszó.hu ír arról, hogy az európai uniós támogatások törvényes felhasználását felügyelő szervezet december végén közbeszerzési eljárást írt ki utazásszervezési szolgáltatásokra. A tendernek még nincs eredménye, de néhány fontosabb részlet, például a tervezett költségek és az utazások okai már most kiderültek.

A felhívás szövege szerint a nyertes feladata külföldi utazásszervezési szolgáltatások nyújtása lesz az Integritás Hatóság részére. Ez többek között repülőjegyek foglalását, busz-, vonat-, hajójegyek ügyintézését, szállásfoglalást, kocsi bérlést és hasonlókat foglal magába.

2024-re – mint kiderült – kilencvenhat egyéni vagy csoportos utazást terveznek, „amelyből várhatóan 2 utazás történik Európai Unión kívüli országba”. Az utasok száma utazásonként eltérhet, ahogy az egy utazás során az egy repülőjáratra foglalt utazási osztály, illetve a foglalt szállás színvonala is. A keretszerződés huszonnégy hónapra, azaz két évre szól.

A tervezett utazások az Integritás Hatóság elnökének, elnökhelyetteseinek, szakmai vezetőinek személyes találkozókat igénylő látogatásaira vonatkoznak, továbbá kiterjednek a nemzetközi konferenciákon történő részvételre is

– olvasható a tájékoztatásban. Az utazások tervezett száma – mint fény derült rá – becsült szám. Az eljárásban feltüntetett 135 millió forintos keretösszeg az utazások költségeit és az utazásszervező díját együtt tartalmazza, de a közbeszerzési eljárásban az ajánlattevőknek csak a szolgáltatásuk díjára kell ajánlatot adniuk.

A hatóság csak a keretösszeg 70 százalékának a lehívására vállal kötelezettséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik