Belföld

Magyar járatokat is érint a szerdán kezdődő német vasúti sztrájk

Magyar járatokat is érint a szerdán kezdődő németországi vasúti sztrájk – figyelmeztetett kedden a MÁV. Mint írták, a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn  (DB) tájékoztatása szerint Németországban január 10-én szerdán hajnali 2 órától várhatóan január 12-én pénteken 18 óráig munkabeszüntetést tartanak.

A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A DB azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat.

A munkabeszüntetés érinti a Budapest–Stuttgart–Budapest közötti közvetlen kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight (EN 462/nj 236, nj 237/EN 463), a Budapest–Bécs–Salzburg–München–Budapest között közlekedő railjet xpress, a Budapest–Berlin–Budapest közvetlen kocsikat továbbító Metropol EuroNight (EN 476/nj 456, nj 457/EN 477), valamint a Budapest–Hamburg–Budapest között közlekedő Hungária EuroCity (EC 172, EC 173) vonatokat. A részletekről a MÁV honlapján lehet tájékozódni.

A már korábban, január 8-ig megváltott, január 9-én estére, 10-ére, 11-ére vagy 12-ére Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók vagy január 19-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz. Online vásárolt menetjegyek visszaváltását a mobil alkalmazásban és az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen lehet kezdeményezni. Menetjegyek más időpontra érvényesítése a nemzetközi jegypénztárakban az utazás megkezdése előtt intézhető – tette hozzá a MÁV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik