Belföld

„Hülyegyerek, meg fogsz rohadni” – videóban balhézott a buszvezető, aki nem örült a kerekesszékes utasnak

Felkavaró videót tett közzé a 444.hu. A történet arról szól, hogy 2023 novemberében egy elektromos kerekesszékes utas és kísérője megpróbáltak leszállni a 136-os buszról, ám ez annyira nem ment zökkenőmentesen, hogy végül a buszvezető káromkodva küldte el az egyik érintettet.

A kísérő elmondása szerint, amikor felszálltak, a nő indulás előtt megkérte a sofőrt, hogy tegye le az ilyen esetekre rendszeresített felszállást segítő rámpát, ám a sofőr  előbb azt állította, hogy a buszon nincs rámpa, majd azt kérdezte, hogy nem akar-e inkább a következő járattal menni. Ezután a sofőr a rámpát mégis leengedte.

Ezután a leszállásnál is adódtak gondok. A sofőr állítása szerint nem működött a leszállásjelző, és ezután kezdődött a konfliktussorozat.  A sofőr azt mondta a kísérőnek, hogy

  • „Te ne szórakozzál itten!”
  • „Viselkedjél! Ja de menő vagy te, hülyegyerek. Ha meglátom valahol, a gatyádat leperlem. (ezzel a videóra célzott – a szerk.) Komolyan, már beszéltem ügyvéddel, ilyen patkány miatt, mint te! Figyelj, meg fogsz rohadni! (…) Nem tudja, mert annyira hülye, annyira buta, hogy semmit nem tud.”

A sofőr végül dühöngve leengedte a rámpát, de szerinte az elektromos kerekesszékes utast neki nem is kellett volna elvinnie, mert volt erről egy körlevél. Az ügyben a 444 megkereste a BKK sajtóosztályát, ott megerősítették, hogy nem volt semmiféle körlevél, másrészt az elektromos kerekesszékek – a buszvezető állításával ellentétben – nincsenek és nem is voltak tiltva a budapesti buszokon.

A videó itt látható az esetről.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenését követően a BKK közleményben reagált a történtekre, melyben többek közt azt írták, nagyon sajnálják az estetet és a kerekesszékes utastól, valamint kísérőjétől elnézést kérnek. Továbbá jelezték: „Elfogadhatatlannak tartjuk a sofőr viselkedését, illetve azt, hogy bárkit is hátrány vagy megkülönböztetés érjen a közösségi közlekedés igénybevétele során. Megerősítjük, hogy az ügyfél által használt elektromos kerekesszéket a BKK szabályzata szerint a járműnek el kell szállítani, a járművezető pedig ilyenkor köteles lerakni a rámpát az utasnak.” A cég egyúttal közölte, hogy felülvizsgálják a sofőrök érzékenyítésének, az ilyen esetekre való felkészítés hatékonyságát, illetve kezdeményezték az eset újbóli kivizsgálását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik