Belföld

A fenntartó szerint „nem véletlenszerű, nem átgondolatlan” a szentesi iskolaigazgató kirúgása

A hivatását és hitét gyakorló és komolyan gondoló, kizárólag diplomás szakemberekből álló testület valamennyi tagja lelkiismeretesen elkötelezett az egyházközség, valamint annak intézményei, tanári és dolgozói kara, így kiemelten az iskola-óvoda-bölcsőde jelene és jövője, az oda járó diákok keresztyén hitben való nevelése és korszerű oktatása iránt. Így biztosíthatjuk Önöket, hogy ez a vezető testület komolyan átgondolt, megérlelt és indokolt döntéseket hoz.

Többek közt erről írt hétfői közleményében a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma, miután január 4-én visszavonta Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjének kinevezését, ami kiváltotta a szülők tiltakozását.

A Facebookon közzétett közleményben úgy fogalmaztak, „ez azt jelenti, hogy a diákok érdeke, mind kiváló pedagógusaink számára, mind pedig a presbitériumban mindenek felett álló prioritást élvez. Jelen döntésünk is így született. Alapos előkészülettel, titkos szavazással, egyhangúlag, az összes szavazásra jogosult tag jelenlétével és azok egyértelmű igen szavazatával.”

Fehér Csaba lelkipásztor és Gyerkó Attila Levente főgondnok úgy folytatta, a döntés egyetlen pedagógus álláshelyét sem érinti.

Habár — a felek érdekeire való tekintettel — a jogszabályok általi lehetőséggel élve, formailag indoklás nélküli volt a kinevezés visszavonása, azonban természetesen nem ok nélküli. Talán hirtelen és váratlanul érte Önöket ez a döntés és annak híre, azonban kérem, fogadják el tőlünk azt a megállapítást, hogy ennek a testületnek a döntése — legyen ez most akármilyen nehezen érthető is — nem véletlenszerű, nem átgondolatlan, és főként nem önös érdekből született

– jelentették ki.

Kérik továbbá a szülők eddig is kitüntető türelmét, bizalmát és támogatását az iskola megbízott vezetője, gyermekeik tanárai, nevelői, valamint a fenntartó egyházközség vezető testülete iránt.

„Mi a legeslegjobbakat szeretnénk az Önök gyermekeinek és szeretett iskolánknak. Mint ahogyan eddig is, továbbra is nyitottak vagyunk és leszünk a konstruktív párbeszédre, így — megfelelő módon, helyen és időben — továbbra is várjuk megkeresésüket, meglátásaikat. A tanév hátralevő részéhez Isten áldását és békességét, további kitartást, erőt, hitet és szeretetet kívánunk” – zárták a közleményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik