Belföld

Lázár János nem indul egyéni képviselőjelöltként a következő országgyűlési választáson

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Hat országgyűlési ciklus után 2026-ban nem indul újabb egyéni parlamenti mandátumért a választókerületében Lázár János – ezt a Facebook-oldalán jelentette be az építési és közlekedési miniszter vasárnap este.

Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra

– írta Lázár. A miniszter (aki 2002 és 2012 között a város polgármestere is volt) szerint Hódmezővásárhelyen gyökeres változásra van szükség.

Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik. Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek.

A bejegyzésre többek között Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere is reagált. A városvezető azt üzente Lázárnak, hogy „Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozod az elmúlt években megindult fejlődést: a város ugyanis éppen hogy nem lemarad, hanem minden ranglistán emelkedett: a KSH szerint tavaly már a 10. lett a megyei jogú városok között, a legápoltabb közterületekkel, legjobb helyi közlekedéssel és hulladékgazdálkodással.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik