Belföld

Luxuskategóriás turistákat vár a Magyar Turisztikai Ügynökség

Thinkstock Digitális
Thinkstock Digitális

Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója január elsejétől Könnyid László, aki egy hévízi szálloda vezetőjeként jutott fel a csúcsra, igaz, az elmúlt években is együttműködött az MTÜ-vel, illetve tisztségviselő is volt. Feladata most az lesz, hogy minél több külföldit vonzzon Magyarországra, méghozzá főként a luxuskategóriában – írta a Hvg.hu.

A turizmusstratégia megvalósításáért az új vezérigazgató-helyettes, Erdei Bálint lesz a felelős, aki évtizedeken át beutaztatással foglalkozott, és a Magyar Utazási Irodák Szövetségének vezetői pozícióit töltötte be.

Munkájukat januártól a kormányfő legfontosabbá vált minisztere, Nagy Márton és az általa vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli.

Rogán Antal kabinetminiszter parlamenti meghallgatásán arról beszélt, hogy általános turisztikai fejlesztések helyett Hévízt és Tokajt fejlesztené koncentráltan a kormány a közeljövőben. Tokajt prémium brandként a nemzetközi borvidékek rangjára akarják emelni.

Ismert, hogy Orbán Ráhel a közelmúltban 94 hektárnyi földbirtokot vásárolt meg a tokaji borvidéken 600 millió forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik