Belföld

Már öt osztályon nem tudják fogadni a II. kerületi betegeket a Szent János kórházban

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester tájékoztatást kér az egészségügyi ágazat irányítóitól, miután Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő arról írt, hogy a kardiológiai ellátás mellett, négy további osztály nem tudja fogadni a II. kerületi betegeket a Szent János kórházban.

Karácsonyra a kardiológiai ellátás vált elérhetetlenné II. kerületiek számára az Észak-budai Szent János Centrumkórházban, újévi „meglepetésként” pedig kiderült, hogy a gasztroenterológia, az endokrinológia és anyagcsere osztály, valamint a neurológia sem fogad II. kerületből érkező betegeket, ezért tájékoztatást kérek az egészségügy vezetésétől arról, mi történik a János-kórházban, miért építik le a II. kerületiek ellátását, illetve van e bármilyen tervük a helyzet megoldására

– írta a polgármester bejegyzésében. Hozzátette: megkeresi az egészségügy irányítóit, mert fontosnak tartja, hogy tisztázódjon, „hogyan látják el lakóhelyünkhöz közel a stroke-gyanúval vagy vérzéssel ellátásra szoruló szomszédainkat, biztosítottnak látják-e ezen betegek ellátását, ha jóval messzebbre kell őket szállítani azért, mert az Észak-budai Szent János Centrumkórház nem fogadja őket, és mi indokolja, hogy a II. kerületi betegek ellátását függesszék fel több osztályon egy a kerület határán lévő kórházban.”

Frissítünk!

A kórház az ATV híradójának azt mondta: hangulatkeltésre alkalmas és rosszindulatú Kunetz értelmezését. A kórház sajtóosztálya emlékeztetett rá, hogy január 1-jétől betegbiztonsági okokból munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül nem biztosítható az ápolási képesség. „A biztonságos betegellátás érdekében a belgyógyászati (kardiológia, diabetológia, gasztroenterológia) és a neurológiai ellátások esetében végrehajtott átszervezés érintette az adott osztályok ágyszámait és területi ellátási kötelezettségeit” – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik