Belföld

Országos figyelmeztetés: Vigyázni kell az utakon, csúszós napok jönnek!

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Fokozott óvatosságot kér az autósoktól a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mivel ónos eső és havazás várható a következő napokban.

A 24.hu-nak elküldött közleményükben azt írják, hogy vasárnaptól jelentős lehűlés érkezik, ezzel párhuzamosan az esőt a dunántúli vármegyékben ónos eső, majd gyakorlatilag az ország teljes területén havazás váltja fel.

Hozzátették: vasárnaptól keddig az ország teljes területén várható kisebb-nagyobb havazás, a legtöbb friss hó Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya és Bács-Kiskun vármegyében, valamint északon a Bükkben és a Mátrában várható.

Sok helyen a havazás előtt havas eső és ónos eső is várható. Az ónos eső veszélye miatt vasárnapra Fejér, Baranya, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala vármegyében citromsárga, míg Veszprém vármegyében, főleg a Bakony térségében narancssárga figyelmeztetés van érvényben. Az autósoknak azzal is számolniuk kell, hogy főleg a nyugat-dunántúli területeken erősebb széllökések is lehetnek, amelyek szintén befolyásolhatják a közlekedést kisebb hóátfúvások formájában is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik