Belföld

677 millió forintból épült egy 12 fős bölcsőde egy nógrádi faluban

677 millió forintból épült fel egy 12 fős bölcsőde egy 1600 lakosú nógrádi faluban, Kazáron, írja Hadházy Ákos Facebook-oldalán. Mindez azt jelenti, hogy egy férőhelyet 56 millió forint uniós támogatásból sikerült megvalósítani.

Az ellenzéki politikus a posztban jelezte, hogy a KSH szerint Nógrádban egy új ház négyzetméterára 650 ezer forint körül van, a bölcsőde épületének alapterülete pedig nagyjából 300 négyzetméter, azaz 2,25 millió forintos négyzetméteráron, tehát körülbelül háromszoros áron éptethették. Hadházy egy képet is mellékelt a bejegyzéshez egy óbudai luxusvilla ingatlanhirdetésével, amely 330 négyzetméter, és pontosan ugyanannyiba kerül, mint a kazári bölcsőde.

A független képviselő emlékeztetett, hogy a bölcsőde alapkőletételén Gecse Ákos polgármester azt mondta, eredetileg kevesebből tervezték az építést, de „a beruházás kivitelezéséhez a környék talán egyik legnagyobb többletköltség-igénylését hagyta jóvá számukra a Pénzügyminisztérium a térség országgyűlési képviselője és a megyei önkormányzat elnöke közbenjárásának köszönhetően”.

Természetesen nem vitatja azt senki sem, hogy az elmúlt évben jelentősen nőttek az árak az építőiparban. De ahhoz azért pofa kell, hogy így is szétlopjanak egy beruházást, és még dicsekedjenek is vele. Az EU-n meg csak röhögni lehet, ha tényleg nyakon öntené ezeket az ezer milliárdokkal

– zárta a bejegyzést Hadházy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik