Belföld

Lezárult az ATV híradósa ellen indított fegyelmi

Tóth Géza eddigi fegyelmezett, precíz munkája, lojalitása és az esetre adott korrekt reakciója alapján a csatorna vezetősége úgy döntött, figyelmeztetéssel zárja le a vizsgálatot – írta meg a naphíre.hu az ATV sajtóosztályától kapott információt.

Az ügyről elsőként a Media1 számolt be: Tóth Géza, az ATV Híradó műsorvezetője mintegy másfél órás késéssel érkezett pénteken a Híradóra, ezért fegyelmi eljárást indított vele szemben a csatorna.

A műsorvezető szombaton Facebook-oldalán reagált a történtekre, a posztban azt írta, fontosnak tartotta, hogy megszólaljon az ügyben.

Elnéztem a beosztásom. Akik ismernek, tudják, hogy én nem a kötelező egy órával, hanem inkább másfél órával bent vagyok hamarabb a Híradó előtt. Az engem ismerők szerint az alaposság és precizitás jellemez

– fogalmazott Tóth a bejegyzésben, majd hozzátette: hibázott és ezért vállalja a felelősséget, valamint elnézést kért mindenkitől és megköszönte a kollégái rugalmasságát.

A híradós a csatorna figyelmeztetésének kiszabása után is posztolt egyet, ebben megismételte, hogy a tévedéséért vállalja a felelősséget, és nem szeretné, ha a felé megnyilvánuló jó indulat „az ATV felé való ellenérzésbe csapna át!”

Nagyon távol állt tőlem ez a szándék. Ha egy híradós késik, azt az egész ország észreveszi. Ez egy ilyen műfaj! Érthető ha ennek nagy visszhangja van. Ezt is vállaltam akkor, amikor erre a munkakörre szerződtem. (…) Időközben a fegyelmi vizsgálat egyébként lezárult, és csupán figyelmeztetést kaptam.

Tóth Géza azt is elárulta, hogy legközelebb szerdán kerül képernyőre, ő vezeti majd az újonnan induló déli híradót az ATV-n.

Nem ez volt egyébként az első ilyen eset mostanában a csatornánál: az ATV nemrég bontott szerződést egy másik híradós műsorvezetővel, Gajdos Tamással, aki november 12-én már sokadik alkalommal késte le az általa vezetett Híradót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik