Belföld

Megvizsgálja a kormány, hátha elfér még néhány dolgozó a Kúria új épületében

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az idei utolsó határozatában arra szólította fel az ügyben illetékeseket a kormány, hogy vizsgálják meg, hol lehetne elhelyezni az Igazságügyi Palota rekonstrukcióját követően az oda költöző Kúria azon munkatársait, akik nem férnek el az új helyükön, írja a Telex. 

A Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján a Kúria több szervezeti egységének se lenne helye a Kossuth tér északkeleti sarkában álló egykori Néprajzi Múzeumban, az Igazságügyi Palota rekonstrukciója után a legfelsőbb bíróság új székhelyén.

(A Kormány) „d) felhívja a gazdaságfejlesztési minisztert és felkéri az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját, hogy a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. útján, az a) alpont ag) pontjában meghatározott cél érdekében, az építési és közlekedési miniszter, valamint az igazságügyi miniszter bevonásával, az érintettekkel való konzultációval vizsgálják meg, hogy az Igazságügyi Palota rekonstrukcióját követően a Kúria az Igazságügyi Palotában el nem férő szervezeti egységei mely, az Igazságügyi Palota közelében lévő, állami tulajdonban álló épületben helyezhetők el, és az Igazságügyi Palotán kívül biztosítandó terület esetleges csökkentése érdekében vizsgálják meg az Igazságügyi Palota rekonstrukciójára vonatkozó kivitelezési tervdokumentáció részleges áttervezésének lehetőségét; áll a rendeletben.

– írja a határozat. A kormány a környező állami tulajdonú ingatlanokban keresne helyet a Kúria dolgozóinak. Nagy Mártont és az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját kérték fel arra, vizsgálják meg, hátha mégis elfér még néhány dolgozó az épületben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik