Belföld

Ruhákat adott el az interneten egy edelényi nő, két perc alatt ötmillió forinttal húzták le

Csalás miatt folytat nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben, számolt be róla a police.hu.

A közlemény szerint egy edelényi nő ruhákat hirdetett meg eladásra egy alkalmazáson keresztül. A termékekre jelentkezett a vevő, majd az álvásárló kérte a hirdető bankszámla adatait, egyben a csalók egy bank internetes felületének látszó oldalra navigálták a gyanútlan nőt. Itt gyakorlatilag kétszer egy perc alatt több mint ötmillió forintot leemeltek a csalók a számláról.

A bejelentést követő gyors rendőri intézkedés eredményeként a sértett pénze felét visszakapta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

  • A bank telefonon soha nem ad utasítást az ügyfélnek semmilyen átutalásra, pénzfelvételre!
  • Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! A bankok soha nem kérik a számlatulajdonosoktól ezeket az információkat!
  • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen, vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
  • Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik