Belföld

Vasárnaptól visszatérhetnek az autók az alsó rakpartokra

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

December 31-től újra használhatják a gépjárművek az alsó rakpartokat – közölte Karácsony Gergely Facebook-oldalán. A főpolgármester jelezte: a Duna vízszintjének csökkenésével lehetőség nyílik arra, hogy december 30-án reggel megkezdjék a budai- és a pesti alsó rakpartok takarítását.

Műszakonként tervezetten több mint 40 kézi takarítóval, és több mint 30 takarító, rakodó és szállító géppel fogja a hordalékot és az iszapot eltávolítani, majd magasnyomású mosóberendezéssel a szennyezett felületeket megtisztítani, írta.

A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat. Ezt követően december 31-én reggeltől újra járható lesz mindkét alsó rakpart a gépjárművek számára

– közölte a posztban.

Egyúttal megjegyezte, hogy jelenleg is dolgoznak azon, hogy a 2-es villamos lánchídi aluljárójából a vizet kiszivattyúzzák, ennek befejezését követően a 2-es villamos vonalán közlekedő járművek újra a teljes útvonalon járhatnak.

Arra kérjük a budapestieket, hogy az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerüljék el az alsó rakpartokat, mivel a hordalék és az iszap azokat csúszóssá teszi, illetve fertőzésveszély is fennállhat

– figyelmeztett a bejegyzés végén a főpolgármester.

Kapcsolódó
Beterítette a Római-partot az árvíz - galéria
Szerda este tetőzött Budapesten a megáradt Duna. Nem sokkal később a Római-parton jártunk, hogy megnézzük, az ott élőket hogyan érinti az ár. Hosszan elnyúló tetőzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik