Belföld

Balog Zoltán elfogadta Karsai Dániel meghívását egy nyilvános beszélgetésre

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Balog Zoltán nemrég hosszú levelet írt Karsai Dánielnek, amelyre a halálos betegséggel küzdő és az aktív eutanázia engedélyezéséért harcoló alkotmányjogász válaszolt is, illetve meghívta egy nyilvános beszélgetésre a református püspököt, Balog pedig elfogadta a meghívását, írja az rtl.hu.

Karsai közlése szerint a nyilvános beszélgetés jövő év elején lesz, és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökkel fognak leülni a volt fideszes miniszterrel beszélni az életvégi döntésekről való jogokról.

Az egykori emberierőforrás-miniszter egyébként a Karsai Dánielnek küldött levelében mély együttérzése felől biztosította az alkotmányjogászt, ugyanakkor aggódását fejezte ki amiatt, hogy

lesznek olyanok, akik az Ön kezdeményezését kizárólag abban a tekintetben érzik biztatásnak, hogy akár ők is eldönthetnék, hogy mikor legyen vége az életüknek.

Korábban Kósa Lajos fideszes politikus jelezte, hogy szívesen beszélget az alkotmányjogásszal, ám ő nem szeretett volna nyilvános beszélgetést.

Karsai Dániellel nemrég a 24.hu is interjút készített, ezt itt olvashatják:

Kapcsolódó
Karsai Dániel: Ez tényleg egy halálvalóságshow, és rajtam is múlik, hogy ne legyen belőle trash reality
A halálos betegséggel küzdő alkotmányjogásszal ezúttal nem a jogi harc részleteiről beszélgettünk, hanem a nyilvánosság előtt zajló események hátteréről – karácsonyról, Fulham-borzról, nevetésről és pénzről, és még azt is elárulta, hogyan képzeli el a temetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik