Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Fiatalos haderőt építünk

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

„Szembe kell néznünk vele, hogy a veszélyek korát éljük másokok rossz döntései miatt” – jelentette ki a honvédelmi miniszter a hivatalos Facebook oldalára feltöltött videónyilatkozatában szerdán. Szalay-Bobrovniczky Kristóf visszatekintése szerint 2023 Európának „háborúkat, migrációt, vele terrorveszélyt és robbanásközeli társadalmi feszültségeket hozott”. Szerinte „a háborúpárti politika, a vég nélküli fegyverszállítás, a “bátorított és finanszírozott migráció, a bevándorlással megjelenő társadalmi feszültségek, a biztonsági kockázat és a terrorveszély mind olyan rossz döntés, amely Magyarországot is érinti.

Nem veszünk részt a háborúban, de felkészülünk Magyarország és a magyar emberek védelmére

– hangsúlyozta, hozzátéve, a veszélyek korában nem tehetjük fel a kezünket.

A miniszter szerint Magyarország békéjéért és biztonságáért meg kell erősíteni az ország védelmi képességét, ennek része a modern high-tech, „a fiatalos haderő építése”, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása. Hozzátette, folytatják a hazai védelmi ipar fejlesztését és a védelmi ipari térképre egyre több város kerül fel. Példaként említette Győrt, Gyulát, Kaposvárt, Várpalotát és Zalaegerszeget.

„Nekünk jó döntéseket kell hoznunk és erősödnünk kell, mert a békéhez erő kell” – zárta nyilatkozatát a honvédelmi miniszter.

Kapcsolódó
Vezérkari főnök: A leghatásosabb toborzás, ha a nagyszülők és a szülők elmondják a fiataloknak, hogy jó katonának lenni
Böröndi Gábor részletesen ismertette a haderőreform eddig megvalósult lépéseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik