Belföld

Hadházy: Nyomozást indított az ügyészség az angol nyelvű miniszterelnöki honlap ügyében

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mégis elrendelte a nyomozást a IX. kerületi ügyészség a miniszterelnök angol nyelvű honlapja, a primeminister.hu ügyében – adta hírül Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Az ügyben feljelentést tevő ellenzéki politikus Facebook-bejegyézésben arról ír, a rendőrség korábban elutasította a vizsgálatot, ám az ügyészség megállapította, hogy az elutasításra megalapozatlanul került sor, ezért „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt” a nyomozást mégis elrendelték.

A feljelentő az általa bemutatott számításokra és az azok alapjául hivatkozott adatokra alapította a feljelentés tárgyát képező szerződés túlárazottságát, azonban a nyomozó hatóság a határozataiban ezen állítások, számítások cáfolatát nem adta, azok tekintetében ellentmondó adatokra nem hivatkozott, a feljelentésben foglaltak ellenőrzése érdekében semmilyen eljárási cselekményt nem foganatosított. Fentiekre tekintettel a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja nem zárható ki, a feljelentésben foglalt tényállítás tisztázása pedig csak nyomozás keretében lehetséges

– olvasható a hatóság indoklásában.

Az ellenzéki politikus korábban arról írt, hogy a kormány egy külön angol nyelvű honlap létrehozását és 22 hónapos üzemeltetését rendelte meg 75 millió forintért. A honlapnak 2022 december végéig kellett volna üzemelnie, azonban 2022 április 28 volt a legutolsó bejegyzés, utána nem frissítették. A honlap jelenleg nem üzemel, hanem az eredeti miniszterelnöki honlapra irányít.

Az ügyben Hadházy szeptemberben tett feljelentést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik