Belföld

A mentőknek kellett újraélesztenie egy idős férfit, aki majdnem megfulladt a karácsonyi süteményben

A mentők karácsonykor sem pihentek, több tízezer hívás érkezett a központokba az ünnepek alatt is. Apróbb sérülésektől kezdve az autóbaleseteken keresztül a belgyógyászati esetekig a legkülönfélébb esetekről érkeztek riasztások az ország minden részéről.

Két esetről most külön beszámolt az Országos Mentőszolgálat, a Facebookon megosztott történetekben közös, hogy egy-egy idős férfi került veszélybe, és mindkét eset szerencsés kimenetellel ért véget.

Mint írják, egy 70 éves Fejér vármegyei férfi eseténél szinte a csodának köszönhető csak, hogy nem történt tragédia. A mentőket értesítő bejelentő csak a kerítésen keresztül látta a kertben fekvő szomszédját, de nem tudott bejutni hozzá. A mentők perceken belül helyszínre értek, átmásztak a kerítésen és azonnal megkezdték az újraélesztést, ami végül sikerre vezetett.

Egy másik vármegyebeli településen is hasonló események játszódtak le: egy 75 éves férfihez hívták a mentőket, rá a rokonai találtak rá és szintén nem lélegzett. Mint kiderült, férfi még egy kis szilvás süteményt akart enni este, de félrenyelhetett és megfulladt. A bejelentő mindenben követte a mentésirányító utasításait, majd a perceken belül kiérkező mentők kezdtek emelt szintű ellátásba, hogy megmentsék a 75 év körüli férfit. Az elszánt küzdelem végül sikerre vezetett az idős férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentősök.

Kapcsolódó
Szokatlanul sok riasztást kaptak a mentők idén karácsonykor
Több mint 10 ezer hívás érkezett a napokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik