Belföld

Amíg Budapesten havazott, nyugaton villámárvizek pusztítottak

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Vas vármegyében 16 alkalommal riasztották a tűzoltókat, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú helyi vízkár-készültséget rendelt el – írja összefoglalójában az Infostart.

Peresznyénél több esetben is utat zártak el a meglazult talaj miatt kidőlt fák, majd később Szombathelyen, Ivánon, Salköveskúton és Sárváron is emiatt kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk.

Sében kiöntött a Szünöse patak, elmosta a focipályát, Kenézen három házat veszélyeztetett a víz. Perenyénél melléképületet veszélyeztetett a patak megemelkedett vízszintje, itt homokzsákokat helyeztek készenlétbe a szombathelyi hivatásos tűzoltók.

Szentpéterfán, a Szabadság utcában pedig a földeken összegyűlt nagy mennyiségű csapadék miatt tartani lehetett attól, hogy a víz eléri a lakóépületeket, ezért kérték a tűzoltók segítségét.

Egyházasrádócon egy lakóingatlan udvarára tört be a belvíz, Vasasszonyfán pedig a közlekedést nehezítették a vízátfolyások.

Kőszegen, a Bercsényi utcában egy pincébe folyt be az esővíz, itt is szivattyúzási feladatot hajtottak végre az egységek, csakúgy, mint a város egy másik részében, a Szombathelyi úton, ahol a vízelvezető árkok nem bírták elvezetni a csapadékot, és a malom területét veszélyeztette a víz.

Velemben egy épületet vett körbe a belvíz, ott homokzsákokkal védik az ingatlant.

A nagy mennyiségű csapadék hatására az Arany-patak megduzzadt, és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú helyi vízkár-készültséget rendelt el a vízfolyáson.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Fertőszentmiklóson a heves esőzés miatt az általános iskolába tört be a víz, a tetőszerkezet erősen beázott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik