Belföld

Három testvér Bátonyterenyén elhatározta, hogy kirabolják a postást

A Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte három testvér letartóztatását, akik Bátonyterenyén kiraboltak egy postai kézbesítőt. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan és bűnszövetségben, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt folytat nyomozást a három testvér ellen.

A rendőrség által kiadott információk szerint a két férfi és a nő megállapodtak abban, hogy a 2023. december havi nyugdíjakat és szociális juttatásokat kézbesítő bátonyterenyei postást ki fogják rabolni. A nő december 6-án reggel telefonon többször is felhívta a postai kézbesítőt azzal az ürüggyel, hogy merre tartózkodik, és sürgette őt, hogy a számára kiutalt pénzt mihamarabb kézbesítse neki. A postástól kapott információkat telefonon megosztotta testvéreivel, akik egy bátonyterenyei vasúti átjárónál várták az áldozatot.

A kézbesítő 10 óra körül kerékpárját tolva ért az átjáróhoz, ekkor a két férfi kiszállt a rendszám nélküli autójukból. Mindketten fekete maszkot viseltek – ennek láttán a postás eldobta a kerékpárját és futásnak eredt. A férfiak utána futottak, egyikük hátulról fejen ütötte és a hajánál fogva a földre rántotta, majd rátérdelt és lefogta a karját, a másik pedig levette róla a felsőtestén keresztbe átvetett postás táskát.

A férfiak a postás táskában lévő 3,5 millió forint készpénzzel és a sértettpénztárcájával (amiben készpénz, valamint a sértett nevére kiállított közokiratok és bankkártya volt) visszaültek a gépkocsiba és elhajtottak a helyszínről. A cselekmény a posta sérelmére mintegy 3,5 millió forint kárt, míg a kézbesítőnek több mint 10.000 Ft kárt okozott.

A gyanúsítottak ellen csoportosan és bűnszövetségben közfeladatot ellátó személy sérelmére, feladata teljesítése közben elkövetett rablás bűntette, a férfiak ellen ezen kívül készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége és okirattal visszaélés vétsége miatt folyik a büntetőeljárás.

A két férfi letartóztatását a jelenlétük biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta az ügyészség, nőtestvérük letartóztatását pedig a jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében. A Balassagyarmati Járásbíróság mindhárom gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik