Belföld

Gyilkossági kísérletet akadályozott meg az LMP-s polgármesterjelölt Pesterzsébeten

Szenteste előtt egy nappal majdnem tragédia történt a Pesterzsébeti Piacon. Egy, az unokáját gyászoló férfi böllérkéssel akarta leszúrni az egyik fenyfőfaárust, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett baj az esetből és senki nem sérült meg.

Ahogy a történtekről beszámoló bahir.hu írja, a helyszínen volt az LMP néhány képviselője és aktivistája is, az akkumulátorgyárak elleni petíciójukhoz gyűjtöttek aláírásokat. Az első sorból nézhették, ahogy az egyik fenyőfaárushoz odament egy pár, akikkel hangos szóváltás alakult ki. Mint kiderült, a pár állítása szerint a fenyőfaárus egyik rokona megölte az unokájukat a közelmúltban, emiatt akartak elégtételt venni.

A pár férfi tagja pár pillanatra eltűnt, majd egy böllérkéssel tért vissza. A dühös férfi az árust fenyegette a késsel, azt kiabálta, hogy leszúrja, meg is indult felé, de megbotlott. Ezt használta ki az LMP soroksári polgármesterjelöltje, Bereczki Miklós, aki másodmagával a férfihoz rohant és kicsavarta a kést a kezéből.

Telefonon értük utol Bereczki Miklóst, aki lapunknak elmondta, úgy tudja, a feldühödött férfinak valóban megölték az unokáját, de a hatóság emberei szerint a fenyőfaárusnak semmi köze nem volt ehhez, a tettest már korábban elfogták. Az eseményekkel kapcsolatban úgy emlékezett vissza, ösztönösen, már azelőtt megindultak a férfi felé, hogy az az árusra támadt volna a késsel. Szerinte beérték volna akkor is, ha nem botlik el egy fenyőfatalpban, ezzel együtt hatalmas szerencsének tartja, hogy a férfi nem sebesítette meg magát esés közben.

A rendőrség nem sokkal később a helyszínre érkezett, felvették az elkövető adatait, még a mai nap kihallgatják. A helyszínen többször is elismerte, hogy meg akarta ölni a fenyőfaárust az unokája meggyilkolása miatt. Az LMP politikusa a rendőrök érkezéséig eltette a kést, majd az intézkedés során átadta a hatóságnak. Kérdésünkre elárulta, a rendőrök őt még nem hallgatták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik