Belföld

A Belügyminisztérium 6,8 millió régebbi COVID-oltás beadására nyert 13,7 milliárd forintos uniós támogatást

MTI
MTI

13,7 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Belügyminisztérium a COVID elleni védőoltások beadásának személyi költségeire.

A BM közleménye szerint a Széchenyi 2020 program keretéből származó támogatás a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók többletmunkáját, azaz az oltások beadása költségeinek megtérítését finanszírozza.

A közleményben azt írták, hogy a projekt keretében a 2020 decembere és 2023 vége közötti védőoltások „nem az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által fenntartott intézményben történt beadása kapcsán jelentkező többlet költségek elszámolása valósult meg”.

A 24.hu megkereste a BM-et, hogy a pénzből kik és milyen formában részesednek. A sajtóosztály válasza szerint a támogatással „a COVID-19 világjárvány elleni védekezés kapcsán felmerült, Magyarország költségvetése által korábban megfinanszírozott többlet kiadások egy része visszatérítésre kerül Magyarország költségvetésébe európai uniós forrás terhére”.

A BM szerint az uniós pályázaton „az OKFÖ fenntartásában álló intézményekben beadott oltások nem támogathatók, de bármely más oltóponton, társadalombiztosítás által finanszírozott egészségügyi ellátás keretében beadott oltóanyag beadásának költsége elszámolható volt”.

A projekt keretében több mint 6,8 millió oltás beadását számolták el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik