Belföld

Egzotikus új neve lesz a Gellért Szállónak

MTVA/Róka László
A Hotel Gellért, korábbi nevén Szent Gellért Szálló és Gyógyfürdõ épülete a Duna-parton a Szent Gellért téren, karácsonyi díszkivilágításban, egy elõtte elhaladó fényvillamossal.
MTVA/Róka László
A Hotel Gellért, korábbi nevén Szent Gellért Szálló és Gyógyfürdõ épülete a Duna-parton a Szent Gellért téren, karácsonyi díszkivilágításban, egy elõtte elhaladó fényvillamossal.

Wellneszközpontú luxusszállodává alakítja át az ázsiai gyökerekből multinacionális vállalattá fejlődött Mandarin Oriental Hotel Group a budapesi Gellért Szállót, mely Orbán Viktor veje, a Tiborcz István érdekeltségében álló BDPST Group tulajdona – vette észre a Bloomberg hírét a Telex. A cégcsoport 2027-ben szeretné megnyitni a 2021 decembere óta felújítás miatt zárva tartó szállót, mely a Mandarin Oriental első luxuszállodája lesz Budapesten.

A felújítást követően a szálló a Mandarin Oriental Gellért nevet viseli majd.

Az egyik legismertebb budapesti gyógyfürdő mellett található szálloda 143 szobával és lakosztállyal nyitja majd meg kapuit. A Mandarin tájékoztatása szerint olyan wellness részlegeket kínálnak majd, amelyek ötvözik az ázsiai terápiákat Magyarország saját fürdőkultúrájával.

A jardines.com Tiborcz Istvánt is idézte, aki azt mondta,

a Gellért Hotel Budapest talán legikonikusabb épülete, amely a legtöbb magyar ember szívéhez közel áll. Miközben izgalmas ingatlanfejlesztési projektként tekintünk rá, óriási felelősséget viselünk mind az épület és annak történelme, mind pedig a budapesti lakosok iránt. Ezért volt különösen fontos számunkra, hogy egy ilyen kaliberű cégre bízzuk ennek a történelmi épületnek az üzemeltetését.

A kormányfő veje azt is mondta, hogy a Mandarin sikeresen ötvözi a dizájnelemeket az adott országok kulturális elemeivel, „miközben tiszteletben tartja a Gellért Szálló örökségét és magyar gyökereit. Az értékmegőrzés és az értékteremtés mindig is kiemelten fontos volt a cégcsoport számára, ezért célunk, hogy a Gellért Hotel egykori dicsőségét visszaállítsuk, átadva azt a jövő generációinak” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik