Belföld

Lemondott a Momentum elnöke

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Lemondott Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke – ezt maga a politikus jelentette be szerdán. Mint írta, másfél éve, „egy rendkívül nehéz időszakban vállaltam el a Momentum elnöki pozícióját: a párt legnépszerűbb politikusa és akkori vezetője, Donáth Anna a gyermeke születése miatt nem tudta folytatni a Momentum vezetését”.

Saját feladatomnak azt tekintettem, hogy egyben tartsam a pártot, amíg Donáth Anna újra készen nem áll a vezetésre. Ma eljutottunk erre a pontra: Donáth Anna készen áll.

Ezért Gelencsér ma arra kérte Donáthot, hogy egy hivatalos tisztújítási folyamatot követően a párt küldöttgyűlésének támogatásával vegye át a Momentum vezetését és álljon fel egy új elnökség.

Donáth Anna a Facebookon reagált a felkérésre és azt írta, nem bánta meg, hogy a fia születése miatt hátrébb húzódott,

Most viszont úgy érzem, szólít a kötelesség: miközben a korábbiaknál is minősíthetetlenebb a Fidesz kormányzása, miközben tovább szárnyal az infláció, miközben a miniszterelnök egyre inkább elszigeteli az országot Európában, az ellenzék egyre rosszabb és rosszabb állapotba kerül.

Hozzátette, nem egyedül tervezi a visszatérést, hanem „a párt legnépszerűbb politikusaiból” álló elnökségi csapattal: Orosz Annával, Soproni Tamással, Hajnal Miklóssal, Bedő Dáviddal, Tompos Mártonnal és a jelenlegi alelnök Cseh Katalinnal. A cél, hogy közösen egy liberális alternatívát építsenek – írta Donáth.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik