Belföld

38,1 millió forintba került a Fidesz esztergomi frakcióülése, az összeg Hernádi Zsolt érdekeltéségében landolt

Farkas Nobert / 24.hu
Farkas Nobert / 24.hu

Felkerültek az országgyűlés honlapjára azok a szerződések, amelyek alapján kiderül, hogy a Fidesz-KDNP-nek összesen 38,1 millió forintjába fájt a szeptemberi, Esztergomba kihelyezett frakcióülés – szúrta ki a HVG.

Az összeg Hernádi Zsolt, Mol-vezér érdekeltségeinél landolt. A Kocsis Máté frakcióvezető által aláírt szolgáltatás-vásárlási szerződések közül az egyik 28 906 279 forintról szólt a a Solva Poroperty Kft., a másik 7 392 279 forintról a Solva Hotel Kft. részére. A 4 csillagos szállodákat üzemeltető cégek Hernádihoz tartoznak a Solva Magántőkealapon keresztül.

A lap megjegyzi, hogy mivel a szerződéseken nettó árakat közölnek, hozzá kell még venni a szálláshely-szolgáltatásra érvényes kedvezményes, 5 százalékos áfát is, így jön ki a 38 113 486 forintos végösszeg. Bár kormányülésről beszélünk, hasonló megállapodás a KDNP részéről nem került elő, így valószínűsíthető, hogy a számlát teljes egészében a Fidesz állta.

A szeptember 20-22. között tartott kormányülés zárt körben, szigorú biztonsági intézkedések közepette zajlott, egyes részletek azonban kiszivárogtak arról, hogyan igazította el Orbán Viktor a frakciót az őszi parlamenti ülésszal kezdete előtt. A miniszterelnök a beszámolók szerint arról értekezett a megnyitó beszédében, hogy az idei évnek hatalmas tétje van, mert a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és a sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen. Érdekes, hogy Orbán már itt is a szuverenitásunkról beszélt, azt fejtegette, vajon kik Magyarország ellenfelei, akiktől meg kell védeni a magyar szuverenitást. Értékelése szerint ők a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik.

Ők azok, akik meg fogják támadni gazdasági szuverenitásunkat, fel akarják számolni a kulturális szuverenitásunkat, és el akarják venni a politikai szuverenitásunkat

– jelölte ki az irányvonalat ősszel a kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik