Belföld

Meghalt Szentkirályi Balázs, a G7.hu alapítója

G7.hu
G7.hu

Meghalt Szentkirályi Balázs, a G7.hu gazdasági portál alapítója, korábbi vezérigazgatója. Éveken át az Indexben dolgozott újságíróként, szerkesztőként, 2010-ben Junior Prima-díjat kapott, gazdasági tárgyú cikkei elismeréseként 2013-ben elnyerte a Tarnói Gizella-díjat.

A G7.hu 2017-ben indult el, az újság az első évében a 24.hu partnere volt. Márciusban Szentkirályi Balázs súlyos betegsége miatt hosszabb szabadságra ment, a G7 társtulajdonosaként azonban közel maradt a szerkesztőséghez – írta akkor a media1.hu. A portál új vezérigazgatója Neizer Anita lett.

A G7 oldalán kollégái emlékeznek meg a 41 éves korában elhunyt Szentkirályi Balázsról.

Neizer Anita a kezdetekről írt:

Az, hogy Balázs olyan ember, aki mindig mindenkire hatással van, már akkor kiderült számomra, amikor még nem ismertem személyesen. 2008-ban kerestünk gazdasági újságírót a Hírszerző Profit rovatába, amire kaptunk egy jelentkezést egy magyar szakos bölcsésztől. Levelében azt írta, semmi köze sincs a gazdasághoz, de nagyon érdekli. Nyomatékosításnak még egy smile-t is odatett. Annyira elképedtünk, hogy behívtuk, varázslatos személyiségének engedve pedig felvettük. Így kezdődött minden.

Jandó Zoltán újságíró azt emelte ki, hogy hatalmas munkát tett a G7-be Szentkirályi Balázs:

Balázs volt Mr. G7. Egy missziónak tekintette lapot. Ha jól emlékszem a név is az ő ötlete volt. Az indulás előtti nyáron még hosszan agyaltunk róla, hogy lehetne-e valami más, vagy tucatnyi másik név merült fel, de végül maradt ez, az eredeti ötlet.

 

Egyszer kiszállt a médiából, de visszajött, hogy csináljon valami jobbat, és tényleg hatalmas szenvedéllyel vágott bele. Az első félévben rengeteg vehemens vita bizonyította ezt. Mindenért így küzdött, amit fontosnak tartott. Jobb hellyé akarta tenni az országot, meg kicsit a világot is, és a G7-tel is ez volt a célja. Valószínűleg ezért volt ennyire fontos neki, és ezért tett eszméletlen mennyiségű energiát a «projektbe», ahogy néha hívta.

Kasnyik Márton, aki a G7 első főszerkesztője volt, így búcsúzott:

Balázs egyáltalán nem volt cinikus, elég bátor volt ahhoz, hogy őszintén lelkesedni tudjon bármiért, amiben fantáziát látott, és tenni is tudott érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik