Belföld

„Lepadlóztunk” – L. Ritók Nóra kiakadt az egyik karácsonyi adománytól

Az idén is számos karácsonyi adomány érkezett az Igazgyöngy Alapítványhoz, amelyek többsége segíti az általános iskolás korú, hátrányos helyzetű, jórészt roma fiatalok felzárkóztatását.

Ezúttal azonban olyan adomány is akadt a beérkezett dobozokban, amely kiverte a biztosítékot L. Ritók Nóránál, az alapítvány vezetőjénél. Hétfői Facebook-bejegyzésében meg is mutatta, hogy munkatársaival együtt miért képedtek el az adomány láttán.

Mint írja, többnyire nem bontják fel a dobozokat, mert megbíznak azokban, akik küldik, hogy örömet szeretnének szerezni a gyerekeknek.

Tisztában vagyok azzal is, hogy mindenkinek más szerez örömöt, egyéni értékrend szerint adományoz, ennek a megértésében is nagy rutinom van már. De most, a szúrópróbaszerűen kibontott doboztól lepadlóztunk. 10–12 éves kislánynak szánta valaki, és ez a bugyi volt benne, pipereholmikkal.

Forrás: L. Ritók Nóra Facebook-oldala

L Ritók Nóra szerint kész szerencse, hogy a dobozt bontatlanul nem adták oda valamelyik gyereknek. „Nehezen tudtuk volna megmagyarázni egy 10 éves kislány szüleinek, hogy miért ezt kapták ajándékba. Vajon jó poénnak gondolta valaki? Vagy tényleg olyan elképzelése van, hogy ez jó karácsonyi ajándék? Nem tudom.”

És nem vagyok prűd, és tudom, rengeteg hatás éri őket, ami kivédhetetlen. De könyörgöm, gyerekekről van szó! Legalább ezen a vonalon gondoljunk rájuk így: gyerekek

– zárja posztját L. Ritók Nóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik