Belföld

Novák Előd: Szabadkőműves páholyokat támogat a Fidesz-kormány

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Írásbeli kérdést nyújtott be Orbán Viktorhoz Novák Előd. A Mi Hazánk alelnöke azt állítja, hogy „megdöbbentő módon” közpénzből szabadkőműves páholyokat támogat a Fidesz-kormány – olvasható a párt közleményében.

Például a Napraforgó páholy a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap keretéből is pénzt kap arra, hogy átláthatatlan, titkos működését tudja finanszírozni, holott a sötét múltú szabadkőművességet inkább L. Simon László leváltásához hasonlóan kellene kiszorítani a magyar közéletből

– fogalmazott Novák, aki szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a páholyok, melyek állítása szerint „olyan befolyást szereztek a kormányzatban, ami nemzetközi viszonylatban is kirívó szégyen”.

Novák szerint a szabadkőműveseknek első számú felelősségük van Trianonban, de „globális szinten is a szabadkőművesség titkos páholyaiban készítették elő a keresztény alapokon nyugvó európai kultúra és államrend elpusztítását”.

Még a Fidesz legfelsőbb politikai köreiben is nyíltan kimondott információk jelennek meg a titkos társaságról, amely most a globális világrend kialakulásáért tevékenykedik, mások mellett a migrációt népszerűsíti. Ennek ellenére nemhogy megszüntetnék a felforgatók mai páholyait, hanem példátlan és felháborító módon a Fidesz-kormány anyagilag is támogatja ezeket

– írta Novák, majd többi között megkérdezte a miniszterelnöktől, hogy igaz-e, hogy Schmidt Mária a Napraforgó páholy vezetője, illetőleg, hogy az elmúlt években mekkora állami támogatást kaptak a páholyok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik