Belföld

Harrach Tamás sajnálkozott, hogy nem tud venni bejglit az ellenzék miatt, mert bezáratták a cukrászdát, aztán szóltak neki, hogy nyitva van

Schumy Csaba
Schumy Csaba

Harrach Tamás, XIII. kerületi fideszes önkormányzati képviselő, a KDNP-s Harrach Péter fia a Facebook-on sajnálkozott amiatt, hogy nem tudott a családjának bejglit venni, mert az I. kerületi polgármester bezáratta azt – írta a Telex.

Vittem volna a családnak az isteni Ruszwurm beigliből. Csak hát valaki bezáratta a cukrászdát, valami elmaradt védelmi pénzek miatt, polgarmester asszony!

– írta Harrach. Bejegyzésére nem sokkal később válaszolt V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester, jelezve, hogy az intézmény nyitva van.

„Ha Ön valóban vinni akart volna bejglit a Ruszwurmból, simán megtehette volna, mivel nyitva van” – reagált kommentben V. Naszályi. A polgármester szerint a végrehajtó elhalasztotta a kiürítést, éppen a karácsonyi időszak előtt döntött úgy a végrehajtói kamara, hogy átadja másik végrehajtónak az ügyet, aki még nem tűzte ki a végrehajtás időpontját.

A Ruszwurm cukrászda tulajdonosa és az I. kerületi önkormányzat jogvitában vannak egymással. A Szamos Miklós érdekeltségébe tartozó cukrászda viszonya még az előző kerületi vezetés alatt romlott meg a kerülettel, 2015-ben Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester felmondta a bérleti szerződéseiket. Idén október közepén a rendőrség vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indított büntetőeljárást, miután a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa azzal vádolta meg V. Naszályi Mártát, hogy védelmi pénzt kért tőle. Aztán az önkormányzat végrehajtási eljárást indított a cukrászdát üzemeltető cég ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik