Belföld

Hadházy szerint a rendőrkapitány beismerte az ellenzékiek zaklatását, ám valójában mást ismert be

MTI / Mónus Márton
MTI / Mónus Márton
Válaszolt a rendőrség Hadházy Ákos megkeresésére – fegyelmi vizsgálatot indítanak a momentumos autók célzott igazoltatására felszólító parancs ügyében.

Októberben egy, Veigl Ágnes rendőrőrnagytól származó üzenetet tett közzé Hadházy Ákos a Facebook-oldalán, melyben a rendőrtiszt arra szólította fel a Fejér vármegyei kollégáit, hogy célzottan igazoltassák az ellenzéki Momentum kampányplakátokkal ellátott gépjárműveit.

A független országgyűlési képviselő ezt követően személyesen, majd elektronikus úton is kapcsolatba lépett a vármegyei rendőrséggel.

A válasz kézhezvétele után Hadházy pénteken ezt írta ki a Facebook-oldalára: „a főkapitány elismerte, hogy politikai okból, ellenzékiek vegzálásra kaptak parancsot a rendőrök.”

Ezzel szemben a Hadházy által közzétett, a vármegyei rendőrfőkapitánytól kapott levélben ez áll:

Az igazoltatásra felszólító elektronikus körlevél szakszerűtlen tartalommal és módon került ugyan kiadásra, azonban annak következményeként senkit nem érhetett jogsérelem, mivel illetékességi területünkön sem zaklató jellegű, sem szakszerűtlen igazoltatást nem hajtottak végre a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök.

Szabó Vendel rendőrezredes ezzel együtt fegyelmi vizsgálatot indított a körlevelet kiadó munkatárssal szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik