Belföld

Kotrógépekkel vezette a telkéhez a Balatont, de úgy tűnik, megúszhatja a nyaraló tulajdonosa

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Megúszhatja az a zánkai üdülőtulajdonosa a Népszava szerint, aki egy önkormányzati telek elbontásával varázsolt magának közvetlen vízparti nyaralót. A zánkai önkormányzat hiába tett feljelentést természetkárosítás gyanúja miatt, mert egy kotrógéppel elhordták a 180 négyzetméteres ingatlanját, és kért segítséget a földdarab visszaszerzése érdekében a Veszprém Vármegyei Kormányhivataltól és a vízügyi igazgatóságtól. A kormányhivatal szerint a föld kitermelése nem károsított védett természeti értékeket, így nem történt természetkárosítás, és azt is megállapították, hogy a hivatalnak – hatáskör hiányában – ebben az ügyben nincs intézkedési lehetősége.

A lap megkereste a rendőrséget, hogy hol tart a nyomozás, de csak annyit árultak el, hogy folyik. Az érintett üdülőtulajdonos, egy fuvarozási cég vezetője viszont elmondta a Népszavának, hogy természetkárosítás után a környezetkárosítás gyanúja is elbukott ellene, szerinte azért nem nyilatkozik a rendőrség.

A Népszava megkérdezett több jogászt is a zánkai esettel kapcsolatosan. Szerintük földszerzésnek ez a furcsa, kotrógéppel megvalósított módja – ha nem sérült a környezet – nem minősül bűncselekménynek, csak ügyes próbálkozásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik