Belföld

Kényszerleszállást hajtott végre egy egyetemisták oktatására használt kisrepülő Rákosmentén – videóval

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülő Rákosmentén – tudta meg a 24.hu. Egy olvasónk videókat is küldött a helyszínről. Elmondása szerint két személyt látott a gépnél, és mentőhelikopter érkezett a helyszínre. Mint mondta, a tűzoltók csak gyalog tudják megközelíteni a helyszínt.

Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a XVII. kerületben, a Nemesbükk utca és az Izbég utca kereszteződésétől nyolcszáz méterre kényszerleszállást hajtott végre a szántóföldön egy Cessna kisrepülőgép.

A 24.hu információi szerint a balesetet szenvedett gép a Cavok Aviation Training Kft. egyik repülője volt. A Cessna 150-es repülőt pilótaoktatásra használják. A cég a BME-vel áll szerződéses kapcsolatban, a repülőmérnöki kar hallgatói szerezhetnek az itt végzett gyakorlati oktatással pilótaengedélyt.

Lazsovits Marcell, a Cavok ügyvezetője lapunk azt mondta, hogy a gép gyakorló repülést hajtott végre Ferihegy közelében, amikor leállt a motorja. Az ügyvezető azt nem tudta megmondani, hogy a fedélzeten egyetemi hallgató is tartózkodott-e.

A szóvivő helyettes elmondta még, hogy tűz és füst nem volt, s tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A gépen lévő két személy pedig elhagyta a kisrepülőgépet.

Megkerestük a mentőket, hogy megsérült-e a pilóta, és az utasa, s ha igen, akkor milyen súlyosak a sérüléseik, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Olvasói sztorik