Belföld

Papp Gábor: Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el – Házkutatás volt Varga Zoltán cégénél

A 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosának ügyvédje szerint a NAV olyan dokumentumokat vitt el, amiket el is tudtak volna küldeni neki.

Szeretném hangsúlyozni az ügy kapcsán, hogy ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el. Hozzávetőlegesen havonta kértünk betekintést az iratokba, de az elmúlt 6 hónapban tudomásom szerint érdemi nyomozati cselekmény nem történt az ügyben. December 6-án, a Central irodaházába nagy erőkkel kivonult a NAV nyomozó főosztálya és olyan iratokat vittek el, amiket elektronikus úton is be tudtunk volna küldeni. 2025. év elejéig lehet hivatalosan nyomozni az ügyben és továbbra is fenntartjuk az álláspontunkat, hogy az ügyfelemmel közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul. Ettől függetlenül a gyanúsítás minden pontját tényekkel és bizonyítékokkal alátámasztva cáfoltuk

– tudatta közleményben Papp Gábor, Varga Zoltánnak, a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoport tulajdonosának ügyvédje. A jogász azután reagált, hogy a Magyar Nemzet megírta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozó főosztálya több helyen házkutatást tartott az ügyben.

Az ügyben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő fordult tavaly az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést. A Magyar Nemzet akkori cikke szerint a feljelentésben az szerepelt, hogy a Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek 2020. áprilisi eladásával kár érhette az Európai Unió költségvetését, mivel annak értéke meghaladta a vevő által fizetett árat. A vegyipari zrt.-t a CenTech Új Magyarország Kockázati Tőkealap alapította, mely a Jeremie I európai uniós program részeként jött létre, és melyet a Varga Zoltán vezette Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kezelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik