Belföld

Végleg lezárult L. L. Junior kisfia halálának büntetőügye

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Végleg lezárult L. L. Junior kisfia halálának ügye, miután a törvényes határidőn belül a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség nem kérte a Kúriánál az ügy felülvizsgálatát – tudta meg a 24. hu.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség alaposan áttanulmányozta az iratokat, és végül nem támadta meg felülvizsgálati indítvánnyal a jogerős ítéletet. És mivel a sértett jogi képviselője sem kezdeményezte az ügyészi indítvány előterjesztését, így végleg lezárult az ügy. Az ugyanis teljesen kizárt, hogy a kisfiú kezét fogó P. Carmen Olívia a Kúriához fordulna, miután jogerősen felmentették.

A fellebbviteli ügyész elmondta még, hogy most már csak perújítás esetén lehetne más kimenetele az ügynek, erre azonban csak akkor kerülhetne sor, ha egy eddig nem ismert, új perdöntő bizonyíték kerülne elő.

Borbély Zoltán, a sértett jogi képviselője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a sértettnek és jogi képviselőjének sem fellebbezési, sem felülvizsgálati joga nincs.

Szerény véleményem szerint ebben az ügyben más vádlott felelőssége lett volna megállapítható. Azért nem éltem panasszal az édesanyával szembeni büntetőeljárás megszüntetése ellen, mert a kisgyermek ezt biztosan nem akarta volna

– mondta lapunknak Borbély.

A zenész kisfia 2019. augusztus 31-én hunyt el, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél átszaladt a piroson a zebrán, és halálra gázolta őt egy szabályosan közlekedő autó. A vádirat szerint a hároméves kisfiú és az édesanyja egy gyerekrendezvényre tartottak egy nagyobb társasággal, amikor a tragikus baleset történt. A kisfiú nem az anya, hanem annak barátnője, P. Carmen Olíviának a szoros felügyelete mellett közlekedett.

Kapcsolódó
„Amikor észrevettem, már az úttest közepén volt” – megkezdődött a tárgyalás L. L. Junior kisfia halálának ügyében
Kedden a Fővárosi Törvényszéken az előkészítő üléssel megkezdődött P. Carmen Olíviának a pere, aki L. L. Junior hároméves kisfiának fogta a kezét a tragikus kimenetelű, Füredi úti baleset előtt.

Amikor a kereszteződéshez értek, a lámpa pont pirosra váltott, de a társaság egy része – mások mellett a kisfiú bátyja is – már áthaladt a zebrán. A hároméves kisfiú az idősebb testvérét követve lelépett a zebrára, de elsőre a mellette álló nő még vissza tudta őt tartani, és rá is szólt, hogy nem szabad tovább menni. Ezt követően a barátnő megfogta a kisfiú kezét. A gyermek ennek ellenére pár másodperc múlva ismét kiszaladt az úttestre, és ott elütötte egy szabályosan közlekedő autó.

A vádirat szerint azért következett be a tragédia, mert P. Carmen Olívia – az édesanya, Hopp Csilla barátnője – nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, miután a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra.

P. Carmen Olívia nem ismerte el a bűnösségét az elsőfokú eljárás során. Azt mondta, hogy amikor korábban egy zebrához értek, akkor még az anya fogta a kisfiú kezét, és ő abban a tudatban volt, hogy továbbra is ő vigyáz rá. Állítása szerint még mondta is Csillának, hogy fogja meg a kisfia kezét, és ő ezt meg is tette. Elmondása szerint már az úttest közepén volt a gyerek, amikor észrevette, így esélye sem volt arra, hogy visszahúzza.

A Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben bűncselekmény hiánya miatt felmentette P. Carmen Olíviát, de az ügyész a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett, így az ügy a táblabíróság elé került. A Fővárosi Ítélőtábla azonban tavasszal jogerősen is felmentette Hopp Csilla barátnőjét. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség nem kérte az ügy felülvizsgálatát az azóta eltelt fél évben, így végleg lezárult a Füredi úti tragédia ügye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik