Belföld europoli

Varga Judit: Küldetés teljesítve

Ez csapatmunka volt! Küldetés teljesítve, vállalások végrehajtva, minden kérdés megválaszolva

– ezzel a felütéssel kommentálta Varga Judit a hírt, miszerint megkapjuk az uniós pénzek egy részét.

A volt igazságügy miniszter szerint „már az Európai Bizottság is kénytelen elismerni, hogy Magyarország példamutatóan és maradéktalanul teljesítette az igazságügyi csomagban foglalt vállalásokat.”

Hozzátette: az igazságszolgáltatással kapcsolatos mérföldkövek a Brüsszellel való megállapodás kiemelten fontos elemeit képezik, melyek megtárgyalását és végrehajtását a legnagyobb nemzetközi ellenszélben és médiazajban kellett végigvinnie Magyarországnak.

Az igazságügyi csomag kipipálásával a magyar embereknek régóta jogosan járó, jelentős mértékű uniós forráshoz férhet hozzá hazánk. Megtisztelő, hogy miniszterségem idején részese lehettem annak a csapatnak, amely végigharcolta a csomag körüli vitákat, melyeknek köszönhetően a mai nappal felszabadulhatnak a befagyasztott uniós pénzek. Bóka miniszter úrnak pedig gratulálok ehhez rendkívüli eredményhez, amely nemcsak a magyar kormányzat felkészültségéről tesz tanúbizonyságot, hanem a magyar emberek hihetetlen elszántságáról és kitartásáról is. Továbbá köszönjük a bírák és bírósági vezetők együttműködését!

– zárta a bejegyzést.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik