Belföld europoli

Cseh Katalin: Azon dolgozunk továbbra is, hogy még több uniós forrás érkezhessen az országba a kormányt megkerülve

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Facebookon reagált arra, hogy az Európai Bizottság 10 milliárd euró folyósítását engedélyezte Magyarország számára.

A Momentum politikusa szerint ez az összeg csupán egy előleg​ abból az alapból, amelyet azért fagyasztottak be, mert az Orbán-kormány teljesen leépítette a jogállamot és az Unió egyik legkorruptabb államává tette hazánkat.

Ezt a kohéziós támogatást a többi tagállam már rég megkapta, az a körülmény, hogy az Orbán-kormány ilyen végtelenül hosszú ideig próbált egyezkedni, hogy ne kelljen betartani a pénzek feltételeit, az pontosan azt bizonyítja: fontosabb számukra, hogy fenntartsák az illiberális rendszerüket, minthogy időben megkapják az ország fejlesztéséhez szükséges pénzeket

– emelte ki bejegyzésében Cseh és hozzátette, hogy büszke arra, hogy Donáth Annával közösen sikerült hozzájárulnia ahhoz, hogy az Unió ne nézze ölbe tett kézzel, hogy egy illiberális rendszert építenek ki és tartanak fel az európai adófizetők pénzéből.

„Tudjuk, a munkánk nem ért ezzel véget, Magyarország még mindig messze nem jogállam, de meggyőződésünk, hogy további reformok is kikényszeríthetők a magyar kormánytól, amellyel ha kis lépésenként is, de egy európaibb országgá válhatunk. És azon dolgozunk továbbra is, hogy még több uniós forrás érkezhessen az országba a kormányt megkerülve, közvetlenül az Uniótól” – zárta a politikus.

Kapcsolódó
Navracsics Tibor: Közel tízmillióan értük el ezt a sikert
A miniszter szerint sok olyan cél van, amelyek megvalósításához végre hozzáláthatunk.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik