Belföld

Hónapok óta nincs gáz, azóta nem tudnak fűteni egy zuglói társasházban

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A lakás több pontjában olyan hideg van, mint kint. Nincs fűtés, nálunk még melegvíz se, ezeket elektromos fűtőtestekkel, illetve vízforralóval helyettesítjük

panaszolta a ház egyik lakója jelenlegi életkörülményeiket a hvg.hu-nak.

A Nagy Lajos király útja 156. alatti társasházban hónapok óta nincs gáz, az MVM augusztus 20-án gázszivárgásra hivatkozva kapcsolta le a szolgáltatást.

Az ügy az eltelt négy hónapban nem jutott közelebb a megoldáshoz, azóta az MVM, a társasházi közös képviselet és a kivitelező egymásra mutogat, miközben több mint 50 lakó 28 lakásában továbbra sincs fűtés.

Nyáron, a gáz lekapcsolása után, 2-3 hetet ígértek, amíg megoldják a helyzetet. A lakók elsősorban a ház közös képviseletét említették a lapnak, amikor a felelősség kérdése jön fel. Szerintük a tájékoztatás hiánya a legfrusztrálóbb, a ház lakói alig kapnak bármilyen információt a közös képviselőtől a felújítás állapotáról, a tervezett dátumok tolódásáról, és telefonon lehetetlen elérni őt.

Az MVM tájékoztatása szerint a gázszolgáltatást a társasház csatlakozó vezetékének „tömörtelensége miatt” szüntették meg augusztus 20-án. A közös képviselő és a megbízott kivitelező cég a gázmérők leszerelésére október 31-én nyújtott be kérelmet, a műszaki felülvizsgálat iránti kezdeményezés december 6-án futott be az MVM-hez. A felülvizsgálat december 12-én kedden esedékes, és ha sikerrel zárul, a gáz visszakapcsolhat, írták a lap kérdésére.

A portál még csütörtökön kereste fel a közös képviseletet ellátó önkormányzati céget, a Zuglói Városgazdálkodásért Zrt.-t, illetve tulajdonosát, a XIV. kerületi önkormányzatot, mind a két fél későbbre ígért tájékoztatást, amit még nem küldtek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik