Belföld

Nem tudni, Orbán Viktor egyetért-e saját szavaival

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Államtitkára magyarázta el, hogyan jön össze főnöke egykori álláspontja a mostani nemzeti konzultációval.

Egyetért-e a saját szavaival, Miniszterelnök úr?

Erről kérdezte Orbán Viktort az LMP-s Ungár Péter, miután 2019. augusztus 1-jén, Ursula von der Leyen megválasztásáról még ezt nyilatkozta a miniszterelnök:

Jó döntés volt az ideológiai gerillákat távol tartani és pragmatikus életösztönű vezetőket választani.

A kormányfő az Európai Bizottság elnökét akkor olyan politikusként jellemezte, mint

akinek a jövőről való gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint a mi fejünkben. Érzékenyen közelít az olyan kényes kérdésekhez is, mint a migráció, e tekintetben is képes a közép-európaiak fejével gondolkodni.

Ungár Péter arról érdeklődött, mi a véleménye a jelenlegi kormányzati plakátkampány fényében Orbán Viktornak saját 2019-es mondatairól. A kormányfő a minap ugyan elárulta, miért csalódott az Juncker után az Európai Bizottság újabb elnökében is, de most nem válaszolt.

Dömötör Csaba államtitkár a kormányfő egykori szavai és a mostani nemzeti konzultáció között feszülő látványos ellentétet azzal magyarázta, hogy annak idején megelőlegezett volt a bizalom, ám az Európai Bizottság teljesítménye számukra csalódás.

Megimételte, miben van vitájuk Ursula von der Leyen testületével. Szerinte mindez annak a következménye, hogy az Európai Bizottság az elmúlt években sem tudta függetleníteni magát a Soros-hálózat aktivistacsoportjaitól, amelyek nagyvonalúan nélkülözik mind az átláthatóságot, mint a demokratikus felhatalmazást.

Az államtitkár azt írta, hogy Brüsszelben olyan politikai változásra van szükség, amely háború helyett békére törekszik, erősíti Európa gazdasági összeköttetéseit, nem a külső elvárásoknak akar megfelelni, a tagállamok érdekei szerint cselekszik, mindig tiszteletben tartja szuverenitásukat.

Kapcsolódó
Miért szavazta meg Orbán Viktor a Soros-birodalom emberét?
Jó ötlet volt ismét plakátra tenni az Európai Bizottság elnökét, miután legutóbb akkora botrány lett belőle, hogy le kellett szedni a hirdetéseket?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik