Belföld

Tűz volt a Mol százhalombattai finomítójában, egy ember megsérült

Olvasónk felvétele
Olvasónk felvétele

Hatalmas füst szállt fel a Mol Százhalombattán lévő Dunai Finomítójából kedden reggel. A történtekről olvasónk egy fényképet is küldött.

Megkerestük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a káresemény az üzem területén történt, annak elhárítása a Mol irányításával történik, abban részt vesznek az érdi tűzoltók, illetve a létesítményi tűzoltók. További információt az olajtársaság fog adni – közölték.

„Egy kamion tartályának lefejtése során konténerek gyulladtak ki eddig ismeretlen okból a Dunai Finomító területén, a Mol egyik leányvállalatának székhelyén” – közölte érdeklődésünkre a Mol. Hozzátették: „A FER létesítményi tűzoltóság az érdi tűzoltóság szakemberivel közösen eloltotta a tüzet.

Egy könnyebb személyi sérülés történt. Az eset nincs hatással a finomító normál üzemmenetére és termelési kapacitására, a kivizsgálás elindult

– tájékoztatott a Mol.

A Youtube videómegosztóra feltett felvételeken az látszik, hogy komoly tűz van a telepen:

A Dunai Finomító 1965-ben kezdte meg működését Százhalombattán. A Mol által üzemeltetett finomító közel 1 200 főt foglalkoztat és 165 000 hordó/nap-os (8,1 millió tonna/év-es) kapacitásával a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb finomítójának számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik