Belföld

A fekvőbetegek nem kapnak ellátást a balassagyarmati kórház egyik osztályán, Rétvári szerint minden rendben

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

„A Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet működése stabil, biztosított a lakosság egészségügyi ellátása” – írta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára tegnapi parlamenti válaszában. A Telex azonban kiszúrta, hogy a kórház oldalán jelenleg is olvasható a főigazgató tájékoztatása arról, hogy év végéig szünetel a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás az intézményben.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy elhúzódó betegség miatt a Szülészet-nőgyógyászati Osztályunkon a betegellátásban ismételten fennakadások keletkeztek

– írta az intézmény vezetője. A közlememény szerint az akut ellátások tekintetében november 3.-december 31. között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás szünetel, ezen időszakban a betegeket a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el. Jelezték azt is, hogy a tervezhető betegellátások területén a várakozási idő megnövekedhet, amelyből fakadó esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.

Dócs Dávid, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője november végén tette fel írásbeli kérdését a belügyminiszternek. A levélben a balassagyarmati kórház állapotára vonatkoztak a kérdések, abban kifejtette, hogy „az utóbbi időben rengeteg olyan pletyka repült fel, hogy a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet nagyon sok téren küzd nehézségekkel”.

A választ végül Rétvári adta Pintér Sándor belügyminiszter helyett, a kórházzal kapcsolatos híreszteléseket pletykáknak nevezve és azt állítva, hogy a lakosság kórházi ellátása biztosított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik