Belföld

Történelmi pillanat, Szijjártó Péter vonatra ült

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A többnyire a légtérben otthonos külügyminiszter pályabejárásra indult.

Vasárnaptól újra járható a győri vasúti fővonal, ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es, győri vasúti fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, már nem kell átszállni pótlóbuszokra. Ezt szombaton közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel. Szijjártó Péter elsőként tesztelte a munkát az ország legforgalmasabb szakaszán, szúrta ki a Magyar Nemzet.

Azt írták, a külgazdasági és külügyminiszter a frissen átadott győri vasútvonal pályabejárására indult vasárnap reggel. A Facebook-oldalán Szijjártó Péter azt emelte ki, hogy csaknem két hónapnyi kőkemény munkának köszönhetően reggeltől ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok Budapesttől a nyugati határ felé.

A miniszter úgy fogalmazott a reggeli Railjet (vasút)történelmet ír: néhány fontos fejlesztésnek köszönhetően ez lesz az első Bécs felé tartó vonat, amelynek nem kell megállnia Hegyeshalomnál, magyar személyzet továbbítja a szerelvényt végig az osztrák fővárosig. Budaörs és Szárliget között egyébként reggel az intenzív havazás váltóállítási gondokat okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik